CRIMINALITEITSPREVENTIE

Een gauwdiefstal kan een onbezorgd dagje uit flink verpesten. Daarom geven wij je graag enkele tips.
– Neem geen overbodige zaken mee
– Bewaar nooit de codes van je betaalkaarten in uw handtas of portefeuille
– Beperk de som van cash geld
– Vermijd drukke plaatsen   

Stel gauwdieven teleur

20/09/2012

Sinds enige tijd krijgen we via de media signalen dat de gauwdiefstallen weer een steile opgang kennen. Veelal zijn de vrouwen het slachtoffer van deze dadergroep, soms zelfs met lichamelijk ongemak tot gevolg.

Met een beetje aandacht kan het risico op slachtofferschap drastisch worden beperkt. Een handtas wordt het liefst op een veilige wijze gedragen (o.a. wilt dit zeggen: met de sluiting naar het lichaam) en heeft niet meer ‘inhoud’ dan noodzakelijk. Heren, uw portefeuille in de achterzak van uw broek? Dit is vermoedelijk niet de veiligste plaats om deze te bewaren.

Juwelen, meestal hebben ze een nog grotere emotionele dan financiële waarde, dienen te schitteren op (familie)feestjes, maar veel minder op de openbare weg.

Let op uw omgeving als u over straat gaat of het openbaar vervoer gebruikt. Heb aandacht voor de andere (weg)gebruikers. Gauwdieven pogen uw aandacht af te leiden, werken snel en verdwijnen zeer vlug in de menigte. Gewoonlijk werken ze ook in groep en liefst op drukke plaatsen. Dus steeds goed opletten is de belangrijkste regel om gauwdieven teleur te stellen.